Een F-16, F-35 flightsimulator, een Viking-rupsvoertuig, een klimmuur en een snelle onderscheppingsboot. Het is een greep uit het militair materieel dat straks in het Haagse Zuiderpark staat. Dat is van 9 tot 16 mei een soort van militair terrein vanwege de Invictus Games. Veteranen kunnen voor slechts € 5 naar een wedstrijd. Kaarten zijn vanaf vandaag tot en met 5 maart verkrijgbaar.

Het Haagse Zuiderpark tijdens de Invictus Games.

De Invictus Games bieden echter meer dan alleen een sportevenement. Er is ook ruimte voor muziek, entertainment, demonstraties en de Military Lifeline Experience. Zo valt kennis te maken met verschillende aspecten van het militaire bestaan. Er is bovendien aandacht voor militaire opleidingen, aspecten van leiderschap, samenwerking, fitheid en moed. Ook wordt stilgestaan bij onder meer innovaties, medische zorg én historie.

Het is de bedoeling de Invictus Games voor deelnemers, hun familie en vrienden én publiek  een onvergetelijk evenement te maken. Toegang tot de wedstrijden is niet gratis, toegang tot de evenementen wel.

Bron: Defensie  | Actueel