Zondag 12-1-2020 was de 9e editie van Rondje Bouwland. Deze traditionele nieuwjaarsloop had deze keer een opkomst van zo’n 40 oud en actief dienende mariniers.

Na de succesvol georganiseerde vorige edities hebben een aantal oud mariniers van lichting 91-6 het stokje overgenomen om dit evenement door te zetten. Na de 1 minuut stilte bij het mariniersbeeld op de Braam van Houckgeestkazerne was het tijd voor het rekken en strekken voor degene die het parcours zijn gaan rennen. Dit keer was er ook de mogelijkheid om het rondje te wandelen en daar werd dan ook gebruik van gemaakt.

 

Nadat iedereen was gefinisht en gedoucht stond de befaamde blauwe hap klaar. Onder het genot van een sapje werden er herinneringen opgehaald en is er besloten om dit evenement volgend jaar ook weer te organiseren.

De opbrengst van deze editie is ten goede gekomen van Stichting Saamhorigheids diner Oud Mariniers (www.ssdom.nl). Een cheque met een bedrag van €507.59 is dan ook aan het bestuur van deze stichting overhandigd.

Via deze weg wil de organisatie een ieder bedanken die aanwezig en geholpen heeft om Rondje Bouwland 2020 tot een succes te brengen. Wij zien iedereen dan ook graag terug voor de 10e editie Rondje bouwland 2021 op zondag 10-1-2021.

Tekst: Wim Voets