Geachte mensen,

Mijn naam is Frits Spaans, en ben opzoek naar van alles wat ik over mijn vader te weten kan komen. Nu ben ik opzoek naar oud mariniers die hem misschien gekend hebben of van hem gehoord.
Mijn vader is: Frederik Daniël (Frits) Spaans korporaal der mariniers met stamboeknummer 3134. Hij is in 1927 in dienst gekomen en in 1940 op erewoord vrijgelaten uit krijgsgevangenschap. Vervolgens bij de sabotage troepen der L.K.P Nr. 0784.

Schuilnaam in de oorlog Piet. Sommige collega’s van hem in burgerdienst bij de Marine Amsterdam kende hem alleen onder de naam Piet.

Na de oorlog weer opgeroepen en naar Amerika gegaan voor opleiding van miliciens. I.v.m. zijn gezondheid afgekeurd en naar Nederland terug gekeerd en als burger bij de marine als magazijnknecht in Amsterdam aangesteld.
Hij is in 1973 overleden.
Ik begrijp dat het zoeken is naar een speld in de hooiberg maar hoop dat er nog iemand is die me iets over hem kan vertellen

Bovendien vraag ik me af of er iemand is die me kan helpen met het lezen van zijn staat van dienst. Dat zijn kaarten uit een kaartenbak met de hand geschreven en soms een erg moeilijk handschrift maar het gaat over marine locaties die bij u denk ik beter bekend zijn dan bij mij.

Bij voorbaat mijn hartelijke dank.
Met vriendelijke groeten,
Frits Spaans
fritsspaans@upcmail.nl

 

Bron foto’s: Prive collectie familie Spaans

 

NB – COM-NL is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst.