Het lijkt nog zover weg, maar de voorbereiding voor de 104e Nijmeegse Vierdaagse zijn alweer in volle gang. Het 4-daagse gevoel is er weer.

Het is nu noodzakelijk de belangstelling uitvraag te plaatsen om zo op tijd de COM detachementsopgave te kunnen indienen. De landelijke- en internationale belangstelling voor dit in de wereld unieke wandelevenement is enorm. Door blessures tijdens de training en het ontbreken van nieuwe lopers was het de afgelopen 4-daagse toch nog spannend of er een 40 km groep kon worden geformeerd.

Maar het lukte en namen we met zowel een 30 km peloton als een 40 km peloton deel aan dit bijzondere evenement. De mannen die eerder deelnamen aan deze wandeltocht in COM-detachementsverband zijn na afloop dan ook bijzonder enthousiast en terecht trots op hun geleverde prestatie, veelal een persoonlijke overwinning en ik hoor dan ook regelmatig “dat had ik veel eerder moeten doen”.

De sfeer en sportieve verbondenheid is geweldig en dat moet u een keer meemaken. Elke dag van start tot finish aangemoedigd te worden door duizenden toeschouwers, met als hoogtepunt de bijzonder indrukwekkende intocht op de “Via Gladiola” waar we als Oud Mariniers ons visitekaartje afgeven en elk jaar weer bewondering oogsten met ons optreden.

Bent u sportief en niet bang voor een blaartje en een pijntje, ga dan een keer de uitdaging aan. Staat dit toch nog op uw bucketlist. Wacht niet en laat geen tijd verloren gaan, doen!! Meld u aan en neem de eerste stap. Zijn er vooruitlopend vragen, geef even berichtje of bel.

 

 

De Nijmeegse Vierdaagse zal worden gehouden van dinsdag 21 juli 2020 t/m vrijdag 24 juli 2020. Dagafstanden 30 km leeftijdscategorie vanaf 60 jaar, 40 km leeftijdscategorie 50 t/m 59 jaar*). Vanzelfsprekend blijft de mogelijkheid bestaan voor de ervaren lopers boven de 60 jaar om deel te nemen aan de dagafstand van 40 km.

Specifieke informatie: informatie betreffende tenue, training, tijdstippen, verzorging en logeermogelijkheden e.d., wordt medio maart verstrekt nadat uw aanmelding door mij is ontvangen en de detachementsgrootte bekend is.

*) Nieuwe lopers zijn welkom !!!

 

 

Uw reactie schriftelijk en uiterlijk vóór vrijdag 28 februari 2020 naar; C. Mudde, De Pol 17, 3951 AW Maarn.
Mob: 06-46 18 17 08
E-mail: c.mudde@ziggo.nl

U ontvangt dan een aanmeldingsformulier.

Tekst overgenomen van: Houwe Zo
Foto’s: Piet van Geresteijn