Zaterdag 5 juni opent het Mariniersmuseum sinds lange tijd haar deuren. Te zien zijn o.a. twee nieuwe tentoonstellingen die niet eerder voor publiek toegankelijk waren: Helden en de vernieuwde familie-experience Mariniers op Missie.

Held!

Het museum heropent zijn deuren met maar liefst twee nieuwe tentoonstellingen die eind 2020 al van start gingen maar, vanwege de sluiting, nog niet eerder te zien waren. De aanleiding van de expositie Helden was het zorgpersoneel dat in 2020 verheven werd tot helden. Het Mariniersmuseum ging aan de slag en zocht uit langs welke lat heldendaden worden gelegd en wanneer iemand zich een échte held mag noemen.

Aan de hand van de bekende mariniers motto’s: moed, beleid en trouw worden drie helden onder de loep genomen: volksheld Michiel de Ruijter, drager van de Militaire Willemsorde Giovanni Hakkenberg en de nuchtere Fries marinier Thomas. In de tentoonstelling wordt de bezoeker de vraag voorgelegd wie nu eigenlijk een held is? Het Mariniersmuseum is ook op zoek naar onbekende helden. Dus verdient iemand in jouw omgeving de titel ‘held’?

Draag hem of haar dan voor aan het museum. (Nomineer hier je held). Wie weet krijg hij of zij een ereplekje in de tentoonstelling!

 

Op missie gaan

De al langer lopende familie ‘experience’ Mariniers op missie is onlangs compleet vernieuwd. In teamverband gaan bezoekers een echte mariniersuitdaging aan. De missie is nu nóg spannender met meer interactieve uitdagingen. Er moet meerdere malen geklommen worden en het is op veel plekken erg donker….Lukt het om door samen te werken en het hoofd koel te houden de opdracht te volbrengen? Het museum adviseert de experience te bezoeken vanaf de leeftijd vanaf 8 jaar.

Tickets zijn vanaf nu te reserveren. Het museum houdt zich aan de coronamaatregelen en volgt het museumprotocol. Wij werken met tijdsloten die voorafgaand aan een bezoek gereserveerd moeten worden, ook als u al een geldig entreebewijs heeft (zoals een Museumkaart of Rotterdampas). Een mondkapje is in het museum verplicht.

 

 

Over het Mariniersmuseum

Het Mariniersmuseum maakt deel uit van de Stichting Koninklijke Defensiemusea (SKD). Het museum heeft tot doel de wereld van de mariniers en mariniers in de wereld voor het voetlicht te brengen. Het Mariniersmuseum is in 2020 voor het tweede jaar op rij door kinder-museuminspecteurs verkozen tot Kidsproof museum. Daarmee is het Mariniersmuseum door de Museumvereniging benoemd tot één van de meest kindvriendelijke musea van de provincie Zuid-Holland. Daarnaast is het museum al jaren een van de leukste uitjes van Zuid Holland volgens de ANWB. Het Mariniersmuseum is compleet Nederlands- en Engelstalig.

 

Bron: Publieksmedewerker Mariniersmuseum