Welkom op de geheel vernieuwde website van het Contact Oud- en actief dienende Mariniers (COM). Na maanden van onderzoek en ontwikkeling, vele uren discussiëren over de opzet en het design, the looks and feel, is de site nu dan eindelijk geheel operationeel. En wat zijn wij er trots op, want er staat ook wel wat! Een moderne intuïtieve site, geheel in lijn met de eisen van deze tijd. Responsive, dus leesbaar op alle devices, zoals pc, laptop, smartphone en tablet. Makkelijk in gebruik en uitdagend voor zowel de jongere- als oudere (oud-)marinier.

De redactie houdt u via deze site op de hoogte van alle actualiteiten en ontwikkelingen binnen onze vereniging en uiteraard ook van ‘ons’ Korps Mariniers. Op de homepage ziet u in één oogopslag het laatste nieuws, geprojecteerd in 4 grote nieuwsblokken. Als u op een van deze blokken klikt, krijgt u het gehele artikel te lezen. Er is een uitgebreide kalender waar alle activiteiten van het COM gedurende het gehele jaar op kunt vinden, dus óók van uw eigen (onder-)afdeling. Via deze kalender kunt u zich tevens opgeven voor een toekomstig evenement.

In de menubalk kunt u onder de knop Afdelingen surfen naar een van de (onder-)afdelingen, de zgn. subsites. Momenteel is die functionaliteit voor sommigen (onder-)afdelingen nog ‘under construction’, aangezien deze sites nog niet operationeel zijn. Het streven is er om vóór het 4e kwartaal 2018 alle subsites online te hebben. Dat vergt nog veel werk van de webmasters en de vormgever. Er worden in juli en augustus cursusdagen georganiseerd voor de webmasters/auteurs van de (onder-)afdelingen en de ID-groepen, zodat ook zij probleemloos met het nieuwe platform om kunnen gaan.

Wij hopen dat deze nieuwe site een aanzet is naar een moderne en toekomstgerichte vereniging, waar een ieder zich thuis voelt en elkaar ontmoet! U zult begrijpen dat de content nu nog vrij ‘leeg’ is, maar er is voor gekozen om geen ‘oud nieuws’ te plaatsen vanaf de oude site. Echter, het COM is een springlevende vereniging waar veel wordt georganiseerd en waarover veel te schrijven valt. Het zal dan ook niet lang duren voordat de site vol staat met nieuws en andere wetenswaardigheden!

Qua Patet Orbis

Met vriendelijke COM-groet
René de Jong
Webmaster COM NL