Het begon allemaal in Frankrijk.

Wie lijkt het leuk om dit in dit jaar niet alleen te herdenken maar ook daar waar het allemaal is begonnen te bezoeken.

Dit kan door u op te geven voor de busreis die vertrekt op 10 augustus. Deze bus is gereserveerd voor COM Overijssel, dus zorg dat hij vol komt met oud Mariniers en echtgenotes. Aangezien de offerte geldig is tot 18 februari a.s. verzoek ik jullie bij belangstelling je voor deze datum op te geven bij Rudi Leusink.
Tel. Mobiel 06-16368848.
Thuis 074-2775040
E-mail rcm.leusink@home.nl

5 dagen Normandië

Bestemming: Normandië, Frankrijk
Aantal dagen: 5
Vertrek op: maandag 10 augustus 2020

Terugkomst op: vrijdag 14 augustus 2020
Aantal personen: 40 – 45 personen
Reissom: verwachte reissom € 475,- per persoon  (bij 45 betalende personen)

 

 

Accommodatie:
Voor uw verblijf hebben wij hotel Otelinn*** te Caen geselecteerd.
Hotel Otelinn***
9 Rue Karl Probst
14000 CAEN
FRANKRIJK
Het gemoedelijke hotel Otelinn ligt op 300 meter van het beroemde Memorial Monument en op ca. 3 kilometer van het centrum van Caen. Het beschikt over een receptie, sfeervol restaurant, een bar, een terras en een binnenzwembad.
Uw kamer is verzorgd ingericht en voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad of douche en een toilet.

Programma

5-daagse busreis Normandië, Frankrijk
Maandag 10 augustus t/m vrijdag 14 augustus 2020
Op 6 juni 1944, D-Day, landden de geallieerde troepen op de stranden van Normandië. Het begin van Operation Overlord en het begin van de Bevrijding van West-Europa. Tijdens deze reis bezoekt u de belangrijkste plekken in Normandië waar gevochten is en een aantal musea en herdenkingsplekken. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in onze recente geschiedenis.

Dag 1 – maandag 10 augustus 2020

Op een nader te bepalen tijdstip vroeg in de ochtend staat de touringcar gereed in Enschede. Vanaf hier vertrekt u voor uw 5-daagse busreis naar Normandië in Frankrijk. Onderweg zal een keer gestopt worden voor een lunch. Hierna rijdt u verder richting het Franse Caen, waar u voor het diner aankomt in uw hotel. U verblijft hier 4 nachten.

Dag 2 – dinsdag 11 augustus 2020

Na een heerlijk ontbijt staat de touringcar voor u klaar. U begint vandaag in Ranville, waar de 6e Britse Airborne Divisie voor de hoofdmacht uit geland is om o.a. de Pegasus Bridge bij Bénouville in te nemen als tactische voorbereiding op de grote landing van de geallieerden. Na een bezoek aan de Airborne begraafplaats in Ranville rijdt u door naar het Airborne Museum bij de Pegasus Bridge (entree inbegrepen). In de middag maakt u een tocht langs de invasiestranden Sword Beach en Juno Beach. In Courseulles-sur-Mer, op de scheidslijn tussen Juno en Gold Beach, ziet u het monument met de Canadese Sherman tank. Gold Beach is waar de Britse troepen op D-Day landden om vervolgens door te stoten naar Arromanches. Op de terugweg naar Caen bezoekt u de Canadese begraafplaats in Beny-sur-Mer. De laatste stop is de Abbey Ardennes, waar in juni 1944 twintig Canadese soldaten zijn geëxecuteerd door Duitse soldaten.

U dineert vanavond in een lokaal restaurant in het centrum van Caen.

Dag 3 – woensdag 12 augustus 2020

Vandaag rijdt u naar Gold Beach waar de Britse troepen op D-Day landden voor ze naar Arromanches gingen. In Arromanches ziet u de resten van de kunstmatige haven die door de geallieerden is aangelegd. U bezoekt ook het Musée du Débarquement, het landingsmuseum (entree inbegrepen). De volgende stops zijn de batterij van Longues sur Mer en de Amerikaanse begraafplaats St. Laurent-sur-Mer, bij Omaha Beach. Dit was tijdens D-Day het strand waar de meeste verliezen geleden werden. U gaat door naar Pointe du Hoc, waar de geallieerden op 6 juni 1944 een succesvolle poging deden om de bedreigde stranden vrij te krijgen van het dreigende geschut van de scheepskanonnen. U eindigt de dag met een bezoek aan de Duitse begraafplaats La Cambe.

Ook deze avond dineert u in een lokaal restaurant in het centrum van Caen.

Dag 4 – donderdag 13 augustus 2020

U begint de dag met een bezoek aan het dorp Sainte-Mère-Eglise, met de kerk bekend van een indrukwekkende scène uit de film ‘De langste dag’. Hier bezoekt u ook het Airborne Museum (entree inbegrepen). Sainte-Mère-Eglise werd op 6 juni bevrijd door de 82ste luchtlandingsdivisie. Daarna rijdt u door naar Utah Beach waar o.a. Theodore Roosevelt Junior geland is. Verder bezoekt u de Poolse begraafplaats in Grainville- Langannerie en St. Lambert-sur-Dive, het dorp dat het sluitstuk was van de omsingeling. Pagina 8 van 8 / 10-01-2020 Oad Touroperating B.V., Vonderweg 44, NL-7468 DC Enter tel: 0547 284477, KvK 59080531, www.oad.nl

Vanaf hier rijdt u naar de zogeheten Corridor van de Dood bij Saint-Lambert-sur-Dive, Chambois en Mont Ormel, waar hevige strijd is geleverd door de Poolse pantserdivisie. Deze laatste avond wordt ook afgesloten in een lokaal restaurant in Caen.

Dag 5 – vrijdag 14 augustus 2020

Na nog een laatste ontbijt verlaat u vandaag Caen om te beginnen aan de terugreis naar Enschede. Onderweg wordt er nog gestopt voor een afscheidsdiner waar u nog even gezellig na kunt praten over de indrukwekkende reis naar Normandië. In Enschede komt er een einde aan uw 5-daagse busreis naar Frankrijk.

Foto’s: Wikipedia