Het Mariniersmuseum in Rotterdam trapt op 16 en 17 februari de voorjaarsvakantie (regio’s Noord en Zuid) af met een feestelijk familieweekend. De entreehal van het museum heeft net een grondige opknapbeurt gekregen en ook de workshopruimte is geheel vernieuwd, en dat willen wij vieren. Het thema is dit jaar ‘Naar de jungle’; zodat onze jonge bezoekers de zware jungletrainingen die de mannen van het Korps Mariniers moeten doorstaan zelf kunnen ervaren. Er zijn er diverse workshops – zoals trommelen –, er zijn ‘meet and greets’ met de mariniers, leuke knutselactiviteiten, je kan in camouflagekleding en schmink voelen hoe het is een marinier te zijn en je kunt zelfs insecten eten!

Speciaal voor de vakantie is het museum ook op maandagen geopend.

Arrangement voor COM-leden
Hierbij zijn de leden van het COM van harte uitgenodigd! Het hele weekend mogen (klein) kinderen gratis het museum bezoeken en op vertoon van de COM-pas betaalt men 5 euro i.p.v. 7,50 euro entree. Wie met een Museumkaart/Rotterdampas/Defensiepas/Veteranenpas langskomt betaalt helemaal geen entree!

Leuk weetje bij onze nieuwe workshop ruimte is dat als er groepen veteranen/defensiepersoneel ons museum bezoeken, wij ze graag aan de bakstafels in die ruimte een gratis kop koffie aan willen bieden. Wel van tevoren even aanmelden dat u komt, want het kan zijn dat er op de gewenste dag al activiteiten gepland staan in het museum en dan zoeken we graag mee voor een alternatieve datum. Nog een leuk weetje: DE XXL stroopwafel bakker is dit weekend aanwezig en iedereen krijg van ons zo’n heerlijke stroopwafel en kan ze die dag ook kopen.

Junglethema
Ook de jungle behoort tot het terrein van de mariniers en om te leren (over)leven, bewegen en vechten in het dichtbegroeide regenwoud volgen zij een speciale jungletraining. Hier leren zij bijvoorbeeld jagen, voedsel vinden, giftige slangen herkennen en valstrikken zetten. Overal beestjes, hoge temperaturen en een enorme luchtvochtigheid… het is best afzien om een marinier te zijn! Op ludieke wijze worden onze jonge bezoekers in het Mariniersmuseum meegenomen op ‘jungle expeditie’.

Jungletour
Tijdens het familieweekend en de voorjaarsvakantie kunnen kinderen en hun ouders proeven van het ‘junglegevoel’ dat de mariniers tijdens hun training beleven. Bij binnenkomst krijgen zij een stempelkaart en doorlopen de jungle-tour, die genoeg inzichten geeft om het leven van mariniers beter te leren kennen. De stoere mannen zelf kan je ook letterlijk leren kennen want op bepaalde dagen zij zijn ook in het museum aanwezig. Vraag ze alles wat je altijd al had willen weten tijdens een ‘meet and greet’ in de jungletent.

Om niet te veel op te vallen smeren de mannen zich in met een soort schoensmeer en maken groene, bruine en grijze vegen op hun gezicht. Ook onze bezoekers mogen zich camoufleren; met schmink en speciale kleding natuurlijk! Dat moet even worden vastgelegd! In een speciale jungle ‘photobooth’ kan je met je vriendjes een selfie maken. Bij alle activiteiten krijg je een stempel, en met een volle stempelkaart ontvang je aan het einde een leuk presentje. En dan is er nog een wel héél speciaal onderdeel: je kunt bij ons eetbare insecten proeven! Ja echt, insecten! Want in de jungle moet je nou eenmaal zien te overleven. Ze zijn eigenlijk best lekker. Ben jij net zo stoer als de mariniers en durf jij het aan?

 Knutselactiviteiten
Daarnaast zijn er doorlopend leuke knutselactiviteiten in de vernieuwde workshopruimte. Ook deze zijn natuurlijk weer geheel in junglethema: je leert alles over camoufleren en maakt daarna zelf je eigen dierenmasker in camouflage.

Trommel workshop
Op 15, 20, 21 en 22 februari zijn er Pijpers en Tamboers van het Korps Mariniers aanwezig: in speciale workshops leren zij je trommelen als een echte marinier.

Familieweekend
Tijdens het familieweekend (16-17 febr.) is de entree voor kinderen gratis en is er gratis koffie, thee, limonade. En er is voor iedereen iets lekkers: dé favoriet van alle mariniers waar ze ook ter wereld zijn uitgezonden: stroopwafels. Bakker Tom Staal bakt ze ter plekke vers, want zijn motto is: ‘”Make stroopwafels, not war!”. Naast een leuk cadeautje voor de kids geven wij dit weekend ook de ouders een leuke attentie!

Verruimde openingstijden
Tijdens de voorjaarsvakantie (16 februari – 3 maart; regio’s Noord, Midden en Zuid) is het Mariniersmuseum ook op maandagen geopend

Tijdens de vakantieperiode is uiteraard onze vaste opstelling ook te bezoeken. Houdt onze website en socials in de gaten voor actuele informatie en check op welke dagen er activiteiten zijn.