Op zaterdag 2 maart vindt de jaarlijkse Museumnacht010 weer plaats. Vanaf 18.00 uur, twee uur voor de rest van de Rotterdamse musea in actie komt, kunnen bezoekers al terecht bij het Mariniersmuseum aan de Wijnhaven. Start de avond met een goed gevulde maag en ‘Meet, greet en eat’ met de mannen van staal van het Korps Mariniers. Tijdens een Indische maaltijd, de traditionele ‘blauwe hap’, vertellen zij wat hun werk inhoudt. Daarna is het ‘Selfietime’: Museumnachtbezoekers kunnen – in camouflagekleding – op de foto met de mariniers. Daarnaast biedt het Mariniersmuseum rondleidingen naar het dak van het Witte Huis. Een unieke kans om vanaf een van de mooiste plekken van de stad – normaal gesproken gesloten voor publiek – te genieten van een grandioos uitzicht over de skyline van Rotterdam bij nacht.

‘Meet, greet & eat’ met de mariniers
Op een lege maagde Museumnacht in gaan is niet nodig. Boek vooraf een ‘blauwe hap’ en schuif aan voor een ‘Meet, greet and eat’met de mannen van staal: de mariniers. Een blauwe hap is de benaming van een traditionele Indische rijstmaaltijd en staat iedere woensdag, vaste prik, op het menu bij het Korps Mariniers en andere zeevaarders. Tijdens de Museumnacht vanaf 18.00 uur te verkrijgen bij het Mariniersmuseum voor een klein bedrag. Een unieke kans voor bezoekers om de leden van het Korps Mariniers eens te ontmoeten en onder het genot van een heerlijke gezamenlijke maaltijd naar hun persoonlijke verhalen te luisteren. De rest van de avond zijn er heerlijke snacks in de diverse foodtrucks verkrijgbaar. Ook is er een stroopwafelbakker aanwezig die deze avond live de heerlijkste stroopwafels bakt.

Selfietime!
Na het eten is het, vanaf 20.00 uur, ‘selfietime’: op de foto met een van de stoere mannen, al dan niet in camouflagekleding. Vannacht is dé nacht, en bepaalt de bezoeker zelf waar en hoe! Hij op de foto gaat. Willemsbrug op de achtergrond, cammo outfitje aan, marinier erbij: #topfoto!

Het dak op
Even van perspectief veranderen tijdens de Museumnacht? Stap dan het 43 meter hoge dak op van een van Rotterdams mooiste hoogtepunten: het Witte Huis. Ooit de eerste wolkenkrabber van Rotterdam en een tijd lang het hoogste kantoorgebouw van Europa.

Een unieke kans, want het Witte Huis is normaal gesproken gesloten voor publiek. Maak je Museumnacht net zo spectaculair als het uitzicht op de skyline. Vanaf 20.00 uur wordt er elk half uur een rondleiding gegeven naar het dak van Het Witte Huis. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees op tijd.

Algemene informatie:
De Museumnacht vindt plaats van 20:00 – 01:00 uur. De avond in het Mariniersmuseum begint om 18.00 uur en eindigt om 01.00 uur

Blauwe Hap
Tijdslot: 18:00 uur – 20:00 uur

Reserveren voor de ‘blauwe hap’ vooraf is gewenst (via: www.mariniersmuseum.nl). Ook zonder reservering mogelijk, maar op=op. Na 20:00 geen maaltijd maar wel heerlijke snacks en drankjes!

Selfietime
Tijdslot: 20.00 uur – 01.00 uur

Het Witte Huis
Tijdslot: 20.00 uur – 01.00 uur: vanaf 20.00 uur worden er elk half uur rondleidingen naar het dak van Het Witte Huis voor kleine groepen (max. 12 personen) gegeven. Het aantal plaatsen is beperkt, tickets kunnen vanaf 20:00 opgehaald worden in het museum. Zonder ticket alleen toegang als er nog plaatsen vrij zijn.