Rotterdam, 4 februari 2020 – Het Rotterdamse Mariniersmuseum heeft zilver gewonnen bij de ANWB verkiezing ‘Leukste uitje van de provincie Zuid-Holland’. Het Mariniersmuseum staat al voor het vijfde jaar op rij in de top drie.

 

De ANWB reikt jaarlijks de ‘leukste uitjes’ trofeeën uit per provincie. De eerste selectie van 12 leukste uitjes wordt door een vakjury gemaakt, bestaande uit zes deskundigen op het gebied van dagjes uit. De geselecteerde uitjes zijn beoordeeld op prijs/kwaliteitverhouding, sfeer, aanbod, klantvriendelijkheid en faciliteiten. Na de bekendmaking door de vakjury, van de genomineerde uitjes per provincie, is het de beurt aan de ANWB-leden om hun stem uit te brengen. Avonturen boerderij Molenwaard heeft dit jaar de gouden trofee gewonnen. Frédérique van Steekelenburg, directeur van het Mariniersmuseum; ‘Wij feliciteren avonturen boerderij Molenwaard met de eerste prijs. Uiteraard zijn we ook trots dat het Mariniersmuseum al vijf jaar op rij een prijs in de wacht heeft gesleept. Het is een kroon op het werk van alle mensen die voor het museum werken’.
Genomineerden
De andere genomineerden waren dit jaar Miniworld Rotterdam, Rien Poortvliet Museum, Jurassic Golf Adventure Park, Archeon, Fluisterboot Biesbosch, Corpus, Omniversum, Vogelpark Avifauna, Naturalis Biodiversity Center en Museum Volkenkunde. Diergaarde Blijdorp uit Rotterdam heeft zilver gewonnen bij de landelijke verkiezing als ‘leukste uitje’.

Juryrapport
Over het Mariniersmuseum is door de jury gezegd: ‘Een heerlijk ongedwongen, klein museum waar ouders en kinderen zich kostelijk kunnen vermaken. Zowel informatief voor de jeugd en volwassenen als hartstikke spannend voor de kinderen’.

In het Mariniersmuseum
Het Mariniersmuseum hoopt binnenkort zijn deuren weer te mogen openen en families kennis te laten maken met onze zeesoldaten: de mariniers. Al sinds 1665 vechten de mariniers op de grens van land en water. Het Mariniersmuseum laat hun geschiedenis en huidige verhaal zien. Bijvoorbeeld met de schietgame VUUR!, waar de bezoeker al schietend probeert de kapende piraten te stoppen. Of bij de gezinstentoonstelling Mariniers op Missie, die is opgebouwd als experience, hier ervaren museumbezoekers hoe het is om een echte marinier te zijn. De in december geopende tentoonstelling Helden legt mogelijke helden langs de meetlat van moed, beleid en trouw.

Online tickets en reserveringen zijn verkrijgbaar via www.mariniersmuseum.nl.

 

Bron tekst en foto: Mariniersmuseum