Rotterdam, 17 februari 2022 – Het Rotterdamse Mariniersmuseum heeft zilver gewonnen bij de ANWB verkiezing ‘Leukste uitje van de provincie Zuid-Holland’. Het Mariniersmuseum staat al voor het zesde jaar op rij in de top drie.

De ANWB reikt jaarlijks de ‘leukste uitjes’ trofeeën uit per provincie. De eerste selectie van 12 leukste uitjes wordt door een vakjury gemaakt, bestaande uit zes deskundigen op het gebied van dagjes uit. De geselecteerde uitjes zijn beoordeeld op prijs/kwaliteitverhouding, sfeer, aanbod, klantvriendelijkheid en faciliteiten. Na de bekendmaking door de vakjury, van de genomineerde uitjes per provincie, is het de beurt aan de ANWB-leden om hun stem uit te brengen. Avonturen boerderij Molenwaard heeft dit jaar de gouden trofee gewonnen en Archeon het brons.

Frédérique van Steekelenburg, directeur van het Mariniersmuseum; ‘Wij feliciteren avonturen boerderij Molenwaard en het  Archeon. Grote dank aan alle bezoekers die zo lovend over ons museum gesproken hebben. We zijn er trots op dat we al zes jaar achter elkaar zo positief gewaardeerd worden. Een goed begin van het nieuwe culturele jaar en een enorme opsteker voor onze medewerkers en vrijwilligers’. 

Genomineerden
De andere genomineerden waren dit jaar Avonturenboerderij Molenwaard, Miniworld Rotterdam, Dino Experience Park, Museumpark Archeon, Villa Zebra, CORPUS, Rien Poortvliet Museum Korendijk, Omniversum, Naturalis Biodiversity Center, Vogelpark Avifauna, Museum Volkenkunde.

Juryrapport
Over het Mariniersmuseum is door de jury o.a. gezegd: ‘Een geweldige ervaring voor jong en oud waarin je meegezogen wordt in de wereld van het Korps Mariniers. Indrukwekkend, leerzaam en een onvergetelijk uitje’.

Over het Mariniersmuseum

Het Mariniersmuseum maakt deel uit van de Stichting Koninklijke Defensiemusea (SKD). Het museum heeft tot doel de wereld van de mariniers en mariniers in de wereld voor het voetlicht te brengen. Het Mariniersmuseum is in 2021 voor het derde jaar op rij door kinder-museuminspecteurs verkozen tot Kidsproof museum. Daarmee is het Mariniersmuseum door de Museumvereniging benoemd tot één van de meest kindvriendelijke musea van de provincie Zuid-Holland en meest kidsproof museum van Rotterdam. Het Mariniersmuseum is compleet Nederlands- en Engelstalig. Het Mariniersmuseum is gevestigd aan de Wijnhaven 7-13 in Rotterdam. Openingstijden dinsdag t/m vrijdag van 09:30-17:00, in het weekend van 11:00 t/m 17:00. Online tickets en reserveringen via www.mariniersmuseum.nl.

persbericht mariniersmuseum