Het Mariniersmuseum in Rotterdam is voor het derde jaar op rij geëindigd in de top 3 van ‘Leukste uitje van Zuid-Holland’ in de verkiezingen van de ANWB. Dat nieuws maakte Frits van Bruggen, directeur van de ANWB, donderdagavond 7 maart bekend.

Frédérique van Steekelenburg, directeur van het Mariniersmuseum sinds maart 2018, nam gisteravond de tweede prijs in Nijkerk in ontvangst: “Ik ben er ontzettend trots op dat we dit jaar zilver hebben weten te behalen. Zonder de tomeloze inzet van onze medewerkers en vrijwilligers was het niet gelukt om voor het vierde jaar op rij in de top 10 te komen. En natuurlijk, niet te vergeten, ook zonder de steun van onze achterban en van het Korps Mariniers was dit niet mogelijk geweest.”

De eerste en derde plaats gingen naar Avonturenboerderij Molenwaard en Mini World Rotterdam.

Het Mariniersmuseum aan de Wijnhaven heeft een zeer diverse collectie over het Korps Mariniers; uiteenlopend van schilderijen, uitrustingen, documenten en foto’s tot een speciale schietgame voor kinderen, waarin je je schutter waant aan boord van een marineschip. Het doel van het spel is het stoppen van een kaping door piraten.

Regelmatig zijn er in het museum tentoonstellingen. Momenteel zijn er de volgende presentaties te zien: Eenheid Uruzgan; Zeesoldaten – Zo wijd de wereld strekt en Mariniers010 over de speciale band tussen de mariniers en de stad Rotterdam. Ook is er Expeditie Speurneus, een interactieve expositie gericht op kinderen en gezinnen.