Rotterdam – Voor het derde jaar op rij is het Rotterdamse Mariniersmuseum door jonge museuminspecteurs verkozen tot kidsproof museum. Daarmee is het Mariniersmuseum door de Museumvereniging benoemd tot één van de meest kindvriendelijke musea van de provincie Zuid-Holland en het meest kidsproof museum van Rotterdam.

Juryrapport

Met een gemiddeld cijfer van 8,7 en ruim het aantal benodigde inspecties, heeft het museum deze titel glansrijk verdiend. Over het Mariniersmuseum staat in het juryrapport: “Kinderen vinden eigenlijk alles leuk in het museum, maar waarderen het vooral dat ze heel veel zelf kunnen doen.” Frédérique van Steekelenburg, directeur van het Mariniersmuseum: ’Wij zijn ontzettend trots om voor de derde keer kidsproof te zijn. Deze prijs toont aan dat wij naast het stoerste ook één van de leukste musea van de provincie zijn en specifiek in Rotterdam’

 

 

Verkiezing

In de periode november 2020 tot oktober 2021 werd het Mariniersmuseum bezocht door jonge inspecteurs. Om kidsproof te worden heeft een museum minimaal 60 inspecties van kinderen nodig met een gemiddeld cijfer van een 8 of hoger. De jonge museuminspecteurs (bezoekers tot 12 jaar) beoordelen musea door het hele land. Zij beoordelen de activiteiten, of ze iets hebben geleerd, of de medewerkers aardig zijn en wat ze eventueel aan het museum zouden veranderen.

Over het Mariniersmuseum

Het Mariniersmuseum maakt deel uit van de Stichting Koninklijke Defensiemusea (SKD). Het museum heeft tot doel de wereld van de mariniers en mariniers in de wereld voor het voetlicht te brengen. Het Mariniersmuseum is in 2021 voor het derde jaar op rij door kinder-museuminspecteurs verkozen tot Kidsproof museum. Daarmee is het Mariniersmuseum door de Museumvereniging benoemd tot één van de meest kindvriendelijke musea van de provincie Zuid-Holland en meest kidsproof museum van Rotterdam. Daarnaast is het museum al jaren een van de leukste uitjes van Zuid Holland volgens de ANWB. Het Mariniersmuseum is compleet Nederlands- en Engelstalig.

Kids in het Mariniersmuseum

De activiteiten in het museum laten bezoekertjes ervaren en beleven hoe het is om marinier te zijn. Met name kinderen worden op spelenderwijze uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen en in teamverband opdrachten uit te voeren. In het museum komt dit goed tot uiting in de familie experience Mariniers op Missie. In deze avontuurlijke experience moeten ze samen met hun team (familieleden, vriendjes en vriendinnetjes, klasgenoten) een missie tot een succes brengen. Net zoals mariniers dat doen!

 

Bron: communicatie  en mariniersmuseum