Rotterdam – Voor het vierde jaar op rij is het Rotterdamse Mariniersmuseum door jonge museuminspecteurs verkozen tot kidsproof museum. Daarmee is het Mariniersmuseum door de Museumvereniging benoemd tot één van de meest kindvriendelijke musea van Rotterdam en de provincie Zuid-Holland.

Juryrapport
Met een gemiddeld cijfer van 8,91, dat wéér hoger is als voorgaande jaren en met ruim het aantal benodigde inspecties, heeft het museum deze titel glansrijk verdiend. Eén van de kinderen geeft als beoordeling: “Een iets kleiner maar erg leuk museum, vooral op missie gaan vond ik gaaf, net als de speurtocht in het museum en de wandeltocht buiten het museum”.

Frédérique van Steekelenburg, directeur van het Mariniersmuseum:Nog nooit zijn er zoveel inspecties uitgevoerd in ons museum. Dit ondanks het feit dat we te maken hadden met een lockdown. Deze stijgende lijn past in de trend dat er steeds meer kinderen met hun ouders de weg naar ons museum weten te vinden. Er zijn 10 musea in Zuid-Holland die dit predicaat mogen voeren, dat wij onderdeel zijn van deze top 10 maakt ons ontzettend trots. Deze prijs toont aan dat wij naast het stoerste ook één van de leukste musea van de provincie zijn en specifiek in Rotterdam.”

Verkiezing
De kidsproof verkiezing is een initiatief van de Museumvereniging en laat zich het best vergelijken met de Michelinsterren van de museumwereld. Het komt tot stand door en voor kinderen. Zij moeten het museum waarderen met een 8 of hoger en de NET promotor score – een meetinstrument in hoeverre kinderen het museum zouden aanraden aan andere kinderen – moet zeer goed zijn. In totaal telt Nederland het komende jaar 55 Kidsproof musea. Na meer dan 11.000 museuminspecties door 6.000 Museuminspecteurs – dat zijn kinderen t/m 12 jaar – mogen musea in 10 van de 12 provincies een jaar lang dit felbegeerde keurmerk voeren. De volledige lijst met Kidsproof musea staat op www.museumvereniging.nl

Kids in het Mariniersmuseum
Het Mariniersmuseum maakt deel uit van de Stichting Koninklijke Defensiemusea (SKD). Het museum heeft tot doel de wereld van de mariniers en mariniers in de wereld voor het voetlicht te brengen. De activiteiten in het museum laten onze bezoekers ervaren en beleven hoe het is om marinier te zijn. Met name kinderen worden op spelenderwijze uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen en in teamverband opdrachten uit te voeren. In het museum komt dit goed tot uiting in de familie experience Mariniers op Missie. In deze avontuurlijke experience moeten ze samen met hun team (familieleden, vriendjes en vriendinnetjes, klasgenoten) een missie tot een succes brengen. Net zoals mariniers dat doen! Het Mariniersmuseum is compleet Nederlands- en Engelstalig.

Bron: Persbericht- Mariniersmuseum