Het Korps Mariniers heeft vandaag voor het 2e jaar op rij een speciale kalender gelanceerd. Na het succes van vorig jaar, is besloten om opnieuw – en voor het laatst – een kalender uit te geven.

Het gaat nu om een verjaardagskalender, waarop bijna elke maand een marinier met ontbloot bovenlijf valt te zien. De foto’s zijn gemaakt met het thema ‘amfibisch’. Dit slaat terug op het onderscheidend vermogen van het korps om te vechten op de grens van land en water.

Met de kalender hoopt het korps bovendien het contact met de samenleving een beetje te repareren, nu dat door de COVID-19-crisis zeer beperkt is. Veel activiteiten zijn namelijk geschrapt. Net als vorig jaar gaat de opbrengst naar verschillende goede doelen.

De kalender die vorig jaar werd gemaakt was een doorslaand succes. De eerste 3.550 exemplaren waren binnen 24 uur uitverkocht. Er werden 1.665 kalender bijgedrukt, een aantal dat verwijst naar het oprichtingsjaar van de elite eenheid van de marine.

Collectorsitem

Staatssecretaris Barbara Visser kreeg vandaag het 1e exemplaar. Ze noemde de kalender een collectorsitem. “Dat betekent dat de fans van het Korps Mariniers er snel bij moeten zijn. Naast de inhoud van de kalender is het natuurlijk extra mooi dat de opbrengsten naar het goede doel gaan.”

De kalender kost € 20,50 (inclusief verzendkosten) en is vanaf 16 november te koop via www.marinierskalender.nl. Ook bij het Mariniersmuseum en de Marcandi-winkels op verschillende kazernes zijn exemplaren verkrijgbaar. Misschien leuk voor onder de boom?

 

Bron: Defensie Actueel