Tijdens het COM-café Rotterdam op 19 februari a.s. zal oud-marinier Marijn Machielsen een presentatie verzorgen over drugsgebruik. Machielsen (55) is ervaringsdeskundige, hij raakte verslaafd aan de drugs. Na een wild leven vol sex, drugs en rock ’n roll herpakte hij zich, werd clean en schreef er een boek over: “Ik kom van Pluto”.

In april 2017 presenteerde Bredanaar Marijn Machielsen dit pakkende op waarheid beruste boek. Een rauwe autobiografie, waarin de voorheen gevierde jongen in het uitgaansleven vertelt hoe hij, oud-marinier en succesvol in de zakenwereld, verslaafd raakte aan harddrugs. Hij raakt alles kwijt: zijn baan, zijn gezin, zijn geld. Denkt aan zelfmoord, maar krabbelt uiteindelijk op. Inmiddels is hij 2,5 jaar clean.

Met zijn boek wil hij mensen waarschuwen voor het gevaar dat schuilt in partypillen. ,,Het gaat mij meer om het praten over het boek dan om de verkoopcijfers. Als ik maar één persoon van de drugs af kan houden met mijn verhaal, ben ik al heel tevreden”, zegt hij.

Machielsen, zelf vader van een zoon van 15 en een dochter van 9, vertelt aan o.a. schoolkinderen waarom hij begon met drugs. Omdat vrienden het aanboden op een danceparty. En voor de kick, omdat hij een grenzeloos type was, dat alles wilde proberen. Hij is geen moraalridder, zegt hij tegen de jongeren. Wil alleen zijn praktijkervaring delen. Stimuleert ze om met hun ouders erover te praten als ze in hun nabije omgeving met drugs te maken krijgen. ,,Ouders weten vaak zelf niet hoe ze het onderwerp moeten aansnijden. Neem zelf het initiatief als je daar behoefte aan hebt.”

Met een aangrijpend verhaal wijst hij zijn toehoorders op het gevaar. ,,Je weet nooit precies wat er in een pilletje zit. De doseringen variëren, van relatief onschuldig tot dodelijk.”

Speciaal voor de leden van het COM, maar ook voor de bemanning van de Van Ghentkazerne, deelt Machielsen zijn ervaringen. In overleg met het Mariniers Opleidingscentrum zal wellicht een klas jonge mariniers aansluiten. U kunt zich aanmelden voor deze presentatie door een e-mail te sturen naar de Commissaris Activiteiten COM Rotterdam.

MELD U AAN, DE BESCHIKBARE PLAATSEN ZIJN BEPERKT!

Bron: BN De Stem
Foto: © ron magielse / pix4profs
Tekst aanpassingen: René de Jong