Achtergrond

De betekenis van het woord “Mallard”:
Codenaam voor de nachtelijke oversteek van het Sloe door Britse troepen van de 156th en 157th Infantry Brigade en Force Troops (“Burnsforce”) van de 52nd (Lowland) Infantry Division om ten zuiden van de Sloedam een bruggenhoofd te vestigen op Walcheren. Deze operatie begon op 2 november en eindigde op 4 november 1944.

De Wandeltocht

Op zaterdag 30 oktober 2021 zal door het wandeltocht comité van het Bevrijdingsmuseum de 11e editie van de Mallard Wandeltocht worden georganiseerd.
Aan de organisatie nemen ook oud-mariniers deel. Zij hebben gevraagd om jullie te attenderen op dit evenement. Wandelliefhebbers zijn van harte welkom.


Dit jaar wordt de mogelijkheid geboden om vier verschillende afstanden af te leggen, de wandeltocht is dus voor iedereen geschikt. De jongere deelnemers (<12 jaar) zullen met historische voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog naar de Sloedam gebracht worden, waarna ze een tocht van zes kilometer zullen afleggen naar het Bevrijdingsmuseum. Om verzekerd te zijn van vervoer is het verstandig jezelf van te voren aan te melden.

Verder wordt er een tocht aangeboden van: 13.0 kilometer, 26.5 kilometer en 35.5 kilometer. Onderweg zult u stempelposten tegenkomen, hier wordt ook de gelegenheid geboden om gebruik te maken van sanitaire voorzieningen en natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht.

lees verder op: MALLARDMARS 2021

 

bron: Mallardmars