Op donderdag 14 maart is er een speciale themavond voor Vrienden van het Mariniersmuseum, waarin twee journalisten van De Telegraaf, Olof Joolen (verslaggever Defensie) en Silvan Schoonhoven (verslaggever terrorisme en veiligheidsdiensten), komen vertellen over de inhoud van hun boek Liggen Blijven!

De auteurs bieden een inkijk achter de schermen bij de mariniers die de Bijzondere Bijstandseenheid vormden tijdens de bevrijding van de gekaapte trein bij De Punt in 1977, hun eerste grootste beproeving. Het boek bestrijkt de jaren ‘70-’78, waarbij behalve een gijzelingsactie in Wassenaar en de actie bij De Punt, ook de treinkaping bij Wijster en de gegijzelde basisschool in Bovensmilde aan bod komen.

De beëindiging van de treinkaping bij De Punt is zonder meer de meest besproken inzet van de mariniers. In Liggen blijven! vertellen de betrokken mariniers voor het eerst wat decennialang verzwegen bleef.

De lezing is van 16:00 tot 17:00 uur, aansluitend is er een borrel. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan de auteurs en is het mogelijk het boek te laten signeren. Wie voorafgaand aan de lezing lid wordt van de Vrienden van het Mariniersmuseum ontvangt gratis toegang. Op vertoon van Museumjaarkaart/Rotterdampas of Defensiepas/Veteranenpas/COM-pas €10,-.

Om het COM te bedanken voor de steun tijdens de verkiezing ‘Het leukste uitje van Zuid-Holland’ stellen we graag 10 gratis entreebewijzen beschikbaar voor deze themalezing. De eerste 10 COM-leden die mailen naar info@mariniersmuseum.nl en hun lidmaatschapsnummer doorgeven, ontvangen een gratis entreebewijs.

Aanmelden kan via: info@mariniersmuseum.nl of telefonisch: 010-4129600.