Deze zomervakantie is er in en om het museum van alles te ontdekken en te leren over de mariniers.Het zomerprogramma (t/m 30 augustus) staat vol met gave activiteiten.In de zomervakantie zijn we ook op maandag geopend.

 

KINDERVAKANTIEPROGRAMMA

In het museum ga je op avontuur met museummarinier Majoor Maas.
Speciaal voor de zomervakantie heeft hij twee nieuwe speurtochten gemaakt.
Maar er is meer te doen: bescherm een schip in de schietsimulator, klauter in de indoor hindernisbaan, stap in een BV206, of ga buiten op patrouille

Activiteiten


STADSWANDELING STRIJD OM DE MAASBRUGGEN

 

Ontdek nu wat er voorafging aan het bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940 in een 2,5 uur durende wandeltour. Tijdens de tour, begeleid door een deskundige gids, worden beide oevers van de Maas bezocht en krijg je een gedetailleerd verloop van de strijd. De tour sluit goed aan op een bezoek aan het museum en de expositie Meidagen 1940 en de tijdelijke tentoonstelling Stad in Puin.

 

 

OP PATROUILLE MET MAJOOR MAAS

Volg de voetstappen van de Zwarte Duivels. Majoor Maas heeft een interactieve gezinswandeling gemaakt over de mariniers en het bombardement op Rotterdam in 1940. Ga mee naar buiten en doe, kijk en loop mee.
De patrouille, geschikt voor kinderen tot 12 jaar, duurt ongeveer een uur en is voor €2,00 te verkrijgen aan de museumkassa of bestel hem online bij je entreeticket.

 

 

COMPLEET DAGJE UIT

Speciaal voor bezoekers van het museum heeft restaurant Mooii een lunchmenu samengesteld.
Aan de achterzijde van het museum heeft het restaurant een prachtig terras met uitzicht op de Oude Haven.
Dé ideale plek voor een kop koffie met wat lekkers of een lunch in combinatie met een museumbezoek. Let op: Mooii is op zondag gesloten.

 

 

 

 


 

NU GEOPEND! STAD IN PUIN

De fototentoonstelling Stad in Puin, Rotterdam na het bombardement in beeld toont imponerende beelden van Rotterdam na het Duitse bombardement van 14 mei 1940. In slechts een kwartier tijd werd een groot deel van de historische stad in as gelegd, mede door het verwoestende inferno dat er op volgde. Een gebied van ruim 250 hectare raakte verwoest. Slechts een aantal markante panden, zoals het Witte Huis, bleef gespaard. Deze tijdelijke expositie geeft een indrukwekkend beeld van de overgebleven ravage, die in de volksmond al snel ‘de puin’ werd genoemd.

 

PLAN JE BEZOEK

Kom je binnenkort langs? Leuk!
Reserveer dan je bezoek.

In de zomerperiode kan het druk zijn en we willen natuurlijk dat iedereen veilig het museum kan bezoeken. Om zeker te zijn van een plekje reserveer je daarom nu eenvoudig online een ticket met tijdslot via onze website.

 

Bestel hier je tickets

 

Bron: Mariniersmuseum