Mariniers kostuum
Op woensdag 23 Oktober 2019 is door Rick Moorman van de firma “House of Men” het mariniers kostuum gepresenteerd. Dit kostuum is een initiatief van het COM. Het is echter géén COM tenue, het huidige COM tenue blijft gewoon gehandhaafd. In feite is het een mariniers kostuum, dóór mariniers en vóór alle mariniers. Het op maat gemaakte 100% wollen mariniers kostuum is verkrijgbaar voor € 395,00 en is voorzien van enkele unieke marinierskenmerken.

Vergoeding voor veteranen kostuum
Alle veteranen, dus ook die van land- en luchtmacht, kunnen een ander kostuum, het zogenaamde veteranen kostuum, aanschaffen. Ook dit pak kost € 395,00. Voor veteranen geldt een vergoeding van € 300,00 die in termijnen kan worden terug verkregen. Het veteranen kostuum is ook verkrijgbaar voor mariniers met veteranenstatus.

Vergoeding voor mariniers kostuum
Het COM heeft bewerkstelligd dat de vergoedingsregeling die voor het veteranen kostuum geldt ook van toepassing is op het mariniers kostuum. Oftewel, mariniers met veteranenstatus kunnen het mariniers kostuum aanschaffen voor een uiteindelijk netto bedrag van € 95,00.

Verschil tussen mariniers met veteranenstatus en overige mariniers
Het mariniers kostuum is weliswaar een initiatief van het COM echter valt deze niet onder de verantwoordelijkheid van het COM. Iedere marinier, ongeacht zijn status, is daarom vrij om het mariniers pak aan te schaffen en om gebruik te maken van de vergoeding, indien van toepassing.

Hoe zit het met het overhemd en de stropdas?
Bij het kostuum kan een passend wit overhemd en een mariniers stropdas bijbesteld worden. Beide kledingstukken zijn van hoge kwaliteit en worden voordelig aangeboden. Het witte overhemd van het Duitse kwaliteitsmerk Seidensticker gaat € 55,00 kosten. De 100% zijden regimental tie mariniers stropdas kost € 35,00.

Waar kan ik het kostuum kopen?
Alle mariniers kunnen het pak laten aanmeten en bestellen bij de firma “House of Men”, Gelderlandplein 135, 1082 LV Amsterdam. Speciaal voor het COM zullen de kleermakers van “House of Men” ook de afdelingen en identiteitsgroepen gaan bezoeken. Hierover wordt u geïnformeerd door uw eigen (onder) afdeling of identiteitsgroep.

 

Derk Wisman
Vicevoorzitter COM