De Invictus Games, gepland van 9 tot 16 mei in Den Haag, gaan niet door. Het coronavirus is de reden. Het  bestuur van de Invictus Games Den Haag 2020 en de Invictus Games Foundation maakten dat zojuist bekend.

Dit gebeurde niet alleen in nauw overleg met de teams van de deelnemende landen. Ook de lokale en nationale autoriteiten waren erbij betrokken. Doelstelling is de impact van de pandemie op alle betrokken partijen bij de Invictus Games te beperken.
Grote teleurstelling

Wat minister van Defensie Ank-Bijleveld Schouten betreft is het een verstandig besluit. “In deze omstandigheden kan het helaas niet anders. Maar dat neemt niet weg dat het een grote teleurstelling is voor de deelnemers en hun families. Het is echt iets waar je met z’n allen naar toe leeft. En dat geldt ook voor de vrijwilligers en de mensen in de organisatie.”

Blijven bewegen

Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer sluit zich bij die woorden aan. “Het is voor iedereen die betrokken is bij de Spelen ongelofelijk jammer. Ik hoop dat mensen thuis een manier kunnen vinden om te blijven bewegen. Want dat blijft, zeker ook in deze tijd, ongelofelijk belangrijk. Ik wens de sporters en hun families heel veel sterkte toe. We laten jullie niet in de steek.”

Het besluit werd ook genomen met betrekking tot de verwachte belasting van medisch personeel en de infrastructuur die nodig is om deze Covid-19-pandemie het hoofd te bieden. De organisatie meldde de enorme uitdaging waar Nederland voor staat niet te willen vergroten door een internationaal en potentieel kwetsbaar publiek samen te brengen in Den Haag.

Tickets

Tickets worden terugbetaald en kaarthouders binnen afzienbare tijd geïnformeerd.

Bron: Defensie