De enige echte “Pakjesboot 12” van Sinterklaas komt van woensdag 24 t/m zondag 28 november naar Rotterdam. Stap aan boord en kom een kijkje nemen wat er nu écht gebeurd in de Pakjesboot. Iedereen die de Pakjesboot bezoekt krijgt ook een cadeau van de Sint: bezoek aan de Pakjesboot is inclusief een entreekaartje tot het Mariniersmuseum.

Kijkje achter de schermen

Vorig jaar was een bezoek aan de Pakjesboot vanwege alle maatregelen niet mogelijk. Maar dit jaar maken we er weer een groot feest van! Sinterklaas heeft alle kinderen gemist en nodigt ze van harte uit om aan boord te komen van zijn stoomboot. Op de gezellig versierde boot zijn de Pieten druk bezig. De cadeautjes liggen opgestapeld of worden nog snel ingepakt. Maar waar is Sinterklaas? Is hij in zijn slaapkamer? Of is hij pepernoten aan het proeven in de kombuis? Misschien is hij wel in zijn werkkamer, waar hij achter zijn bureau werkt aan het grote boek van Sinterklaas? Niet vergeten een verlanglijstje mee te nemen want bezoekers van de boot komen de Sint vast tegen.

Maatregelen en reserveren

Een bezoek aan de Pakjesboot is mogelijk van woensdag 24 t/m zondag 28 november. Reserveren is verplicht en kan via deze link Een reservering voor de Pakjesboot is alleen geldig voor een bezoek aan de Pakjesboot op de gereserveerde datum. We houden ons aan de geldende maatregelen. Tijdens de Pakjesbootdagen zijn er beperkt tijdsloten beschikbaar voor het Mariniersmuseum. Maar er is goed nieuws, de kaartjes voor het museum blijven geldig t/m 9 maart 2022. Een museumbezoek kan dus ook in de kerstvakantie of in de voorjaarsvakantie. Reserveren kan door een regulier museumticket te boeken via de site mariniersmuseum

 

 

Het Mariniersmuseum maakt deel uit van de Stichting Koninklijke Defensiemusea (SKD). Het museum heeft tot doel de wereld van de mariniers en mariniers in de wereld voor het voetlicht te brengen. Het Mariniersmuseum is in 2020 voor het tweede jaar op rij door kindermuseuminspecteurs verkozen tot Kidsproof museum. Daarmee is het Mariniersmuseum door de Museumvereniging benoemd tot één van de meest kindvriendelijke musea van de provincie Zuid-Holland. Daarnaast is het museum al jaren een van de leukste uitjes van Zuid Holland volgens de ANWB. Het Mariniersmuseum is compleet Nederlands- en Engelstalig.

Over de Pakjesboot

De naam van voormalig stoomschip “Hydrograaf” verandert elk jaar vanaf midden november tot 5 december in “Pakjesboot 12”. Nadat Sinterklaas en de Pieten vanuit Spanje naar Nederland zijn gebracht vervult het schip een belangrijke rol in het Sinterklaasjournaal en de landelijke intocht. Op de data tussen de intocht en Pakjesavond is het schip jaarlijks exclusief beschikbaar voor Sinterklaas en gaat dan op tournee door Nederland.
Kinderen worden in groepen rondgeleid door “Pakjesboot 12”.

 

 

 

 

Bron: communicatie en evenementen Mariniersmuseum