Jaarlijks organiseert DMRC de Memorial Regatta Rotterdam ter nagedachtenis aan het bombardement op de stad Rotterdam in de meidagen van 1940. Wij doen dit in nauwe samenwerking met de stad Rotterdam, het Mariniersmuseum, Stichting Rotterdam en de Mariniers en het Korps Mariniers. Net als vorig jaar is de Memorial Regatta dit jaar wederom geannuleerd om bekende redenen.

De Vrienden van het MariniersMuseum, het Mariniersmuseum, het Korps Mariniers, de stichting “Help Ze Thuiskomen’, de DMRC en de Marinierskapel hebben de handen ineengeslagen en een digitale memorial gemaakt om toch dat gevoel van verbondenheid vast te houden.

De voorzitter van Vrienden van het Mariniersmuseum Erik Blommestijn opent de digitale memorial. De korpscommandant, brigadegeneraal der mariniers Jan Hut, heeft voor de digitale memorial een videoboodschap ingesproken.

Verder heeft de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb een boodschap geschreven.

De marinierskapel heeft speciaal voor de gelegenheid twee opnames gemaakt en mevr. Frederique van Steekelenburg, de directeur van het Mariniersmuseum, begeleid je in de digitale memorial virtueel door een van haar nieuwste tentoonstellingen.

Karel Lanser voorzitter van Help Ze thuiskomen was projectleider en DMRC geeft het eresaluut “op riemen”.

 

 

 

 

Vanaf vandaag, 14 mei 2021, is de opname te zien, en de brief van de heer Aboutaleb te lezen op de website van het Mariniersmuseum.

Downloadbare versie digitale memorial:

Hier kunt u de digitale versie downloaden. (eventueel handig voor eigen archief. De downloadlink verloopt binnen zeven dagen).

DMRC vond het een belangrijke en dankbare taak om bij te mogen dragen aan dit evenement. Hopelijk wordt de digitale memorial door jou goed ontvangen en kan de Memorial Regatta Rotterdam volgend jaar weer gewoon als ‘vanouds’ plaatsvinden!

 

Bron en foto’s: DMRC