De Invictus Games vinden volgend jaar plaats van 29 mei tot 5 juni. Het internationale sportevenement voor (oud-)militairen die door hun werk gewond zijn geraakt of ziek geworden, ging door de coronacrisis niet door. Defensie ondersteunt de Invictus Games ook in 2021, zo liet minister Ank Bijleveld-Schouten weten tijdens de recente Nederlandse Veteranendag.

Benito Versluijs is een van de Nederlandse deelnemers: “Het was natuurlijk een grote teleurstelling dat de games niet doorgingen, maar ik kijk ernaar uit om in 2021 deel te nemen. Al het harde werk en de inspanningen van de organisatie en de Nederlandse delegatie zijn nog steeds waardevol en een goede basis voor een nog mooier evenement. Nu we een datum hebben, kan ik nieuwe doelen stellen en richting mei 2021 werken.”

Erkenning en waardering

De Invictus-sporters betaalden een hoge prijs voor hun inzet voor vrede en veiligheid. Tijdens dit evenement laten zij zien dat ze niet zijn verslagen en over kracht en doorzettingsvermogen beschikken. Met de ondersteuning toont Defensie erkenning en waardering voor hen, hun thuisfront én voor de huidige en toekomstige militairen.

Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer: “Defensie is trots op onze sporters. Zij tillen doorzetten naar een hoger niveau. Opstaan en weer doorgaan, daar zijn zij meester in. Die inspiratie komt goed van pas, zeker nu ze zich weer kunnen opladen voor volgend jaar.”

Inspireren

De Invictus Games worden op de Sportcampus Zuiderpark gehouden. Hoofddoel van de Invictus Games is het tonen van de kracht van sport, anderen te inspireren en het ondersteunen van de revalidatie en re-integratie. Daarnaast zorgen de spelen voor een breder begrip en respect voor militairen en veteranen. Initiatiefnemer van de spelen is de Britse prins Harry, die zelf enkele malen als militair is uitgezonden.

 

 

Bron tekst en foto’s: Defensie