Onze 2e editie voor het Korps Mariniers is onderweg naar Nederland!
Het thema dit jaar is ”De winterdeployment” waar het Korps in Noorwegen al jaren de ijskoude wintertrainingen houdt. Van de Novice opleiding, de arctic drivers courses, ski trainingen, “stand to” en “raids” tot de bataljon grote (Marine Combat Group) eindoefeningen hier komt de kreet “Qua Patet Orbis” toch echt goed tot zijn recht!

Deze editie betreft een 19 jarige blend van The Macallan en North British distilleries.

Neus:
In eerste instantie komen de granen gebruikt bij de distilleries de neus in. Toch ook een kleine zuurtje welke mij doen denken aan een nog te harde kiwiachtige geur waarna een complexiteit van karamel en mango de overhand neemt.

Smaak:
De volle smaak van deze 19 jaar oude blend starten met een pepertje en het zurige van diezelfde kiwi. Maar snel wordt de smaak opgevolgd door vanille en citrusfruit welke kenmerken zijn van een van de 2 merken, namelijk The Macallan.

Afdronk:
De afdronk proeft als romige butterscotch koekjes en heerlijk zacht om aan het eind toch een smaak van citroen en grapefruit achter te laten waardoor ook in de afdronk de complexiteit van deze whisky tot zijn recht komt.

“Het hijgend hert” kon na de bergtraining en winterdeployment natuurlijk niet achterblijven!

 

 

Kosten zijn 67,50 euro per fles en van dit bedrag zal er 5 euro per fles worden gedoneerd aan een goed doel via het Contact oud- en actief dienende Mariniers (COM).

Levering van de flessen zal medio half december zijn tot aan uw voordeur. Ophalen is in overleg met Dhr. R. Wijkhuizen mogelijk en er passen maximaal 6 flessen in een doos. Kosten verzending zijn 11 euro per doos.

Indien je kiest voor verzending dan dien je dit zelf aan te geven op de webshop.

Bestellen kan hier via deze link

 

Oplage is 400 flessen