Verhalend Verleden, herinneringen aan Nieuw-Guinea

 

 

 

 

Bent u uitgezonden geweest naar Nederlands Nieuw-Guinea in de jaren 50 of 60?

Meldt u zich dan nu aan voor de reünie op 26 juni in het Mariniersmuseum in Rotterdam.

Deze dag, die begint om 10.00, staat in het teken van het ontmoeten van oude maten.

Onze tentoonstelling “Verhalend Verleden, herinneringen aan Nieuw-Guinea” zal voor heel wat herkenning zorgen. Maar ook de verhalen van dhr Nicolas, oud directeur Mariniersmuseum en Nieuw-Guinea ganger, die op gezette tijden voorgedragen worden, zullen u veel plezier brengen.

Op deze dagen willen wij u graag vragen of u foto’s uit uw eigen album mee wilt nemen naar het museum, zodat we deze kunnen opnemen in het Geheugen van Nieuw-Guinea. Deze dag is er ook gelegenheid om spulletjes uit uw eigen verzameling, betrekking hebbend op Nieuw-Guinea of andere periodes uit uw tijd als marinier, te schenken aan het museum. Onze conservator houdt deze dagen hiervoor speciaal “spreekuur”.

Aanmelden kan via onze internetsite www.mariniersmuseumrotterdam.nl of door te bellen naar het Mariniersmuseum 010-4129600. Ook uw partner is van harte welkom op de reünies. Voor deze dag vragen wij een kleine bijdrage van €7,50 maar hiervoor ontvangt u dan ook entree museum, de hele dag koffie/thee, 2 consumptiebonnen, hapjes en een basislunch. Misschien een leuk idee om deze dag cadeau te doen aan een Nieuw-Guinea ganger die u kent en hier een groot plezier mee doet. In principe staat de reünie open voor mariniers, maar mocht er ruimte zijn, mogen ook de andere krijgsmachtonderdelen zich aanmelden, zij worden op een reservelijst geplaatst.