Nieuws

Inmiddels begint de vernieuwde website van het COM steeds meer vorm te krijgen. De kalender is gevuld, de nieuwsberichten worden geplaatst en volgende week zullen de beoogde webmasters van de (onder-)afdelingen en identiteitsgroepen een cursus WordPress krijgen. In de loop van de komende maanden zullen deze subwebsites ook vorm krijgen en gevuld worden met relevant nieuws en foto’s uit de regio en zullen de respectievelijke kalenders gevuld worden met evenementen.

(meer…)

Van 20 tot 27 oktober zijn de Invictus Games. Na Londen (2014), Orlando (2016) en Toronto (2017) is nu Sydney aan de beurt om de spelen voor zichtbaar en onzichtbaar gewond geraakte (oud-)militairen te organiseren. Ruim 500 deelnemers uit 18 landen treden in de voormalige Olympische arena aan op 11 sportonderdelen. Nederland doet met 24 atleten mee. Zij hebben allen hun eigen verhaal. Zoals Alexander Lamp (42), die zich als eerste in deze rubriek van 6 voorbeschouwingen voorstelt.

(meer…)

Het was alweer de 14e editie van dit evenement, dat niet meer weg te denken valt uit de Nederlandse samenleving. Maar met zo’n 4.000 deelnemende veteranen in het defilé en vele historische voertuigen, maar ook modern rollend materieel, een stralende zon en vele duizenden bezoekers langs de kant, was dit toch wel een van de mooiere edities! Niet in de laatste plaats dankzij de vele oud- en actief dienende mariniers, die toch echt wel de overhand hadden en bij tijd en wijlen de boventoon voerden…

(meer…)

11 juni 2018

Reünie 9 juni 2018

Contact Oud en Actief Diende Mariniers (COM)

Zaterdag 9 juni was het weer zover de jaarlijkse, landelijke, Reünie omgeven door Sport en Spel. Deze dag, 29eeditie, vond plaats in de stralende. Alle oud en actief dienende mariniers, met hun partners, konden elkaar weer ontmoeten in een overvol programma met sport en spel en een gezellig samenzijn.

(meer…)

In de vergadering van de Raad van Afgevaardigden (RvA) van donderdag 31 mei jl. trad Sjaak Severs terug als voorzitter. Hij heeft deze functie dan gedurende 10 jaar vervuld. In diezelfde vergadering benoemde de RvA Piet Kruithof tot de nieuwe voorzitter.

(meer…)

Welkom op de geheel vernieuwde website van het Contact Oud- en actief dienende Mariniers (COM). Na maanden van onderzoek en ontwikkeling, vele uren discussiëren over de opzet en het design, the looks and feel, is de site nu dan eindelijk geheel operationeel. En wat zijn wij er trots op, want er staat ook wel wat! Een moderne intuïtieve site, geheel in lijn met de eisen van deze tijd. Responsive, dus leesbaar op alle devices, zoals pc, laptop, smartphone en tablet. Makkelijk in gebruik en uitdagend voor zowel de jongere- als oudere (oud-)marinier. (meer…)