Foto: ministerie van Defensie

 

 

Marinierskapel Bevrijdingsconcert 2013

 

 

 

Tegen die tijd is ook de 18e editie van het bevrijdingsconcert op de Amstel afgelopen. Onder de duizenden toeschouwers zijn niet alleen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, maar ook Prinses Beatrix. Dat maakt het extra bijzonder voor de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Die verzorgde het muziekevenement, onder leiding van dirigent majoor Harmen Cnossen. Solist sergeant-majoor John Curfs voerde bovendien het 1e deel van het trompetconcert van Tartini uit. Ook voor de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers was er een muzikale rol op de Amstel weggelegd.

Op de Amstel speelde eerder ook de landmacht een aanzienlijke rol. Genisten leverden, zoals elk jaar, met het leggen van pontons het concertpodium voor de collega’s van de marine. De totaal 25 pontons dienen vanavond overigens niet alleen als podium maar ook als tribune voor de leden van het Koninklijk Huis. Voor de Koning, zijn echtgenote en Prinses Beatrix plaats konden nemen, moesten ze eerst door een erehaag, gevormd door de pontonbouwers van de landmacht.

En om zeker te weten dat het onder water veilig is, zochten militairen van de Defensie Duikgroep in de grachten van de Amstel preventief naar explosieven. Die lagen er niet, maar was dat wel het geval geweest, dan was er altijd nog de Explosieven Opruimingsdienst Defensie.

 

 

 

 

Stichting Vrienden van de Marinierskapel

 

Het orkest van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, de Marinierskapel, speelt prachtige muziek. Om deze muziek dichterbij het publiek te brengen is de stichting Vrienden van de Marinierskapel in het leven geroepen.

 

De stichting is officieel opgericht op 17 april 1985. Vrienden van de Marinierskapel brengt het orkest en het publiek bijeen. Want als de Marinierskapel gehoord wil worden, moet het publiek wel de weg er naar toe vinden. www.stichtingvriendenmarinierskapel.nl

Ondersteund door de toenmalige Korpscommandant, generaal-majoor der mariniers Rudolphie, is het bestuur van start gegaan onder voorzitterschap van de heer C.H. van Kapel.