Koninklijke onderscheidingen 2017

 

 

Ridder Arie v.d. Broek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koninklijke onderscheidingen 2016

 

Theo Mevis

Cees van Loon

Peter de Valk

 

 

 

 

KAPTMARNS W. de Lange

 

 

 

 2015

 

P. Will 24-04-2015

 

W. Metzlar 24-04-2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

AOOMARNS (SA1) D. Schoonderwalt

 

Ik ben compleet...

 

Majoor Willem Kruit is voor zijn complete carrière bij het Korps Mariniers benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de Zwaarden. Secretaris-generaal Erik Akerboom reikte hem vanmiddag de koninklijke onderscheiding uit op de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn.

 

 

 

 

 

 

"Lintjesregen" 2014

 

 

 

ELNTMARNS den Boer Koninklijk onderscheiden

 


 

Eerste luitenant der mariniers Eric Jan den Boer heeft vandaag een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Koen Schuiling van Den Helder voor zijn betrokkenheid bij de Gemeente Den Helder en de amfibische tak van het Korps Mariniers.

 

Luitenant den Boer was onder valse voorwendselen naar het gemeentehuis gelokt voor deelname aan een vergadering namens CZSK. Hier werd betrokkene echter tot zijn grote verrassing in het zonnetje gezet door de gemeente Den Helder en de commandant van het Korps Mariniers, brigadegeneraal mr. Richard Oppelaar. In het bijzijn van zijn naaste familie, vrienden en een delegatie van de ‘Surface Assault and Training Group’ werd hem door de burgemeester ‘de orde van Oranje-Nassau met de zwaarden’ opgespeld.

 

Karaktervol
Luitenant den Boer kreeg zijn lintje voor langdurige en karaktervolle plichtsbetrachting als amfibisch specialist en ‘Branch Sponsor’ van de LC-gemeenschap, zijn inzet binnen het Collegiaal Korps Netwerk (CKN) en zijn actieve rol als vrijwilliger binnen Sportvereniging O.K.K. (Oefening Kweekt Kunst) te Den Helder.

 

Amfibisch specialist
Luitenant den Boer is nagenoeg sinds zijn opkomt als jonge marinier verbonden aan het amfibische bedrijf van de Koninklijke Marine. Binnen dit bijzondere specialisme maakt hij zich sinds jaar en dag hard voor het verbeteren van het ‘kennis en denkniveau’ van de mariniersgemeenschap op dit vlak. Daarnaast heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling, invoering en verbetering van nieuw amfibisch materieel en vaartuigen binnen de marine. Daarnaast is zijn jarenlange inzet als vrijwilliger binnen de turnsport in Den Helder niet onopgemerkt gebleven.

 

Voorbeeld voor collega’s
Brigadegeneraal Oppelaar was zichtbaar trots bij het feliciteren van luitenant den Boer. “Gedurende een indrukwekkende loopbaan bij het Korps Mariniers heeft u zich op loffelijke wijze gedragen en ingezet. Hierbij spraken vooral de hoge mate van professionaliteit, zeer grote teamgeest en een scherp oog voor sociale aspecten tot de verbeelding. De Koninklijke Marine is trots op u. Deze koninklijke onderscheiding is een teken van waardering en respect voor uw getoonde inzet in de afgelopen jaren. Moge uw betrokkenheid een voorbeeld zijn voor alle collega’s bij de Koninklijke Marine en de samenleving”.

 

 

 

 

AOOMARNS Martin van Daalen.

Krijgsmachtdeeladjudant CDC

 

 

 

 

 

Bijzonder lintje

 

Na de kranslegging op 10 december jl. ontving luitenant-kolonel b.d. Bert Aben uit handen van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden voor zijn verdiensten voor de stad Rotterdam. Aben was tot vorige maand commandant van de Van Ghentkazerne.

 

 

 

 

Lintjesregen voor Defensiepersoneel 2013

 


 

 

Ter gelegenheid van Koninginnedag hebben 23 (oud-)Defensiemedewerkers vandaag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Minister Hennis-Plasschaert reikte aan 10 van hen het lintje persoonlijk uit. Dat gebeurde op het ministerie in Den Haag. Anderen kregen de versierselen opgespeld in hun woonplaats.

Lees meer.....

 

 

 

Koninklijke onderscheidingen voor COM-leden en adviseur.

 

Recent Ontving COM-lid Zeeland Leo Hintzen een Koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester van Middelburg.

 

Naast de algemene berichtgeving over de lintjesregen op de Defensiewebsite hierboven, hieronder aandacht voor enkele leden van het COM die een onderscheiding mochten opgespeld krijgen.

Jelis Roodbeen, Ger Goudkade en René de Jong ontvingen hun onderscheiding vanwege hun jarenlange inzet voor de belangen van Defensie en Defensiegerelateerde organisaties.

Verder werden de volgende oud-mariniers onderscheiden met een "Oranje Nassau".

A. Peters (voorzitter COM Gelderland), G. de Wijn, J. Nadorp,

H. (Jules) v.d. Horst.

 

Daarnaast feliciteren wij natuurlijk ook onze actief dienende collega mariniers die onderscheiden werden:

MAJMARNS A.A.A. Keim, KAPTMARNS P.J.T. Lankreijer en AOOMARNS A.L.F. Broers.

 

 

 

 

 

Jelis Roodbeen

 

Ger Goudkade

 

KAPTMARNS R. de Jong

 

 

A. Peters

 

G. de Wijn


 

J. NadorpJules v.d. Horst 

KAPTMARNS

P. Lankreijer


 

AOOMARNS A. Broers


 

MAJMARNS A. Keim


Majoor Keim geheel rechts.Leo Hintzen

 

 

 

 


 

 

 

 

Militairen onderscheiden voor heldhaftig

optreden Uruzgan

 

 

lees meer...